Το Σίχ Τσού

 

 

 

Προέλευση-χαρακτήρας-συμπεριφορά.

 

 

Αρχική

Το Σίχ Τσού

Το Πεκινουά

Η εκτροφή μας

Φωτογραφίες

  

 

 

  

  

 

     

 

 

 

 


Τ
ους προγόνους των σημερινών Σίχ Τσού , μπορούμε να τους αναζητήσουμε στο Θιβέτ όπου εκτρέφονταν  αποκλειστικά στα μοναστήρια, σαν πολύτιμοι ιεροί σκύλοι.
          Οι πρώτες αναφορές για πολύτιμα «σκυλιά-λιοντάρια» υπάρχουν από τον 7ο αιώνα μ.χ. από την εποχή της αυτοκρατορίας του μεγάλου Θιβετιανού ηγεμόνα Σρόν Τσάν Γκαμπό. Εκείνη την εποχή εισάγεται από την Ινδία στο Θιβέτ ο Βουδισμός, ο οποίος αντικατέστησε τις πρωτόγονες υπάρχουσες θρησκείες. Από αυτές τις θρησκείες έμεινε μόνο η πίστη στην μετεμψύχωση (μετενσάρκωση), ότι δηλαδή μετά τον θάνατο οι ανθρώπινες ψυχές μεταβαίνουν σε άλλα σώματα χαμηλότερων μορφών ζωής, όπως ό σκύλος, η γάτα κλπ.
          Εκείνη την εποχή η συνάφεια στην θρησκεία μεταξύ της Ινδίας, του Θιβέτ και της Κίνας οδήγησε σε στενές επαφές με ανταλλαγές σημαντικών δώρων, ένα εκ των οποίων ήταν και τα σκυλιά λιοντάρια από το Θιβέτ τα οποία θεωρούνται οι πρόγονοι των σημερινών Σίχ Τσού.
          Η προώθηση των σκυλιών-λιονταριών στη Κίνα σε διασταύρωση με τα Πεκινουά ( σκυλιά του παλατιού του Πεκίνου),  μας έδωσαν την σημερινή μορφή των Σίχ Τσού.
          Η πλακουτσωτή μύτη, και το χρώμα του χρυσού εκτιμούνταν ιδιαίτερα την εποχή εκείνη, αφού στην Κίνα το χρυσό χρώμα είναι το χρώμα των Αυτοκρατόρων.

          Στην σημερινή εποχή το Σίχ Τσού έχει πάρει μα σημαντική θέση στον καναπέ του σπιτιού μας ως κατοικίδιο, αφού εκεί αισθάνεται ευτυχισμένο.
          Μια μικρή βόλτα γύρω από το τετράγωνο της πολυκατοικίας, είναι αρκετή για την συγκεκριμένη ράτσα.
          Προτιμάει το σπίτι αφού εκεί αισθάνεται ως βασιλιάς.
          Δεν γίνεται ενοχλητικός, έχει ήρεμο χαρακτήρα σε σχέση με άλλα σκυλιά, θα υποστηρίξει όμως το βασίλειό του, ως άξιος πολεμιστής.
          Δεν προβληματίζει ιδιαίτερα με την συμπεριφορά του και θα γαυγίσει ελάχιστα και μόνο όταν υπάρχει σοβαρός λόγος.

                                                                  

 

ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΣΠΕΡ!!!!!ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ ΜΑΣ...